06 February, 2014

Jag blir skogstokig!

Fortsättning och uppdatering på gårdagens inlägg om vår härliga hyresvärd...

Idag var bovärden här för en besiktning av lägenheten, fast det enda jag ville var att ha badkar.. men då passade jag såklart på att ta upp de saker vi inte är nöjda med.

Handikappsduschen blir vi inte av med, för det kostar dem för mycket att ta bort den och sätta in ett badkar. Tydligen plockar de inte ut den själva utan då måste de anställa någon som gör det och det vill de såklart inte. Jag förklarade att min man har astma och det går inte komma åt att städa bakom den, det är en del damm och skit som samlats där på två år såklart. Han tyckte att det går ju flytta den.. ja, det går flytta ut den ungefär 5 cm, det går fortfarande inte komma åt bakom den då. Då tyckte han att jag kan ju lyfta hela duschen för att komma åt bakom på något sätt.. alltså seriöst? Jag skulle vilja se honom lyfta den för att städa BAKOM? Han menade på att den personen som satte in den hade ju säkert städpersonal hos sig och de har ju lyckats städa bakom den. Hur vet han det? Han har inte ens tittat hur det ser ut bakom, det lär han inte gjort på besiktningen heller. Enda chansen för oss att få väck den är om det blir fuktskada eller vattenskada. Kul...

Möglet i fönstret sade han att det bara är smuts..och att man skulle slipa och måla istället för att täta där det kommer in luft. Jag fattar ingenting..Sen ville han få det till att katterna hade varit där och rivit? Jag vet inte vad han menade.. Verkar helt ologiskt.

Möglet ute gör de ingenting åt utan det får vi riva och sätta upp nytt om vi inte vill ha mögel där.. Han sade att de har inget ansvar för verandan utan bara från ytterdörren och inne i lägenheten. Borde inte en sån sak stå i kontraktet? Jag hittar inte vårt kontrakt så ska ringa dem imorgon och be dem skicka ut en kopia så jag kan läsa igenom det NOGA en gång till för jag har inget minne av att det står i kontraktet!

Han säger dessutom att det är vårt ansvar att se till att fläkten är på dygnet runt så att luften cirkulerar härinne (det är skitdålig luft ÄVEN när fläkten är igång hela tiden). Jag sade till honom att det är väl deras ansvar att se till att det är en fläkt som inte går att stänga av då.. men nej vi ska se till att den alltid är på.. men herregud det glömmer jag hela tiden, det är ju en vanesak att man stänger av fläkten efter man använt den när man lagat mat.. eller? Han sade att det var ju samma sak som att man alltid sätter på fläkten när man lagar mat.. hur han nu får ihop det vet jag inte.

Jag hatar det här. Jag hatar att han kommer in i mitt hem och är så otrevlig så fort jag ifrågasätter något.. jag mådde illa och nästan kräktes innan han skulle komma. Så ska det fan inte vara!

Har funderat vidare på det här med att vi inte får större lägenhet.. man ska väl kunna ha en borgenär? Det har de inte ens gett som förslag. Ekonomiuppgifterna de tagit in är från 2012, fick hem såna där brev idag om att de hade hämtat uppgifter om oss båda och vår ekonomi har ju ändrats drastiskt sen dess. Kollar de inte ens vad man fyller i på hemsidan? Vi har ju fyllt i när min man fick jobb och vad han tjänar varje månad och allting. Om de bara går på ekonomiuppgifterna från Skatteverket varför ska man ens fylla i sånt då? Vi kan ju visa hans anställningskontrakt, men de har inte ens frågat om något sånt. De bara spärrade hans konto utan att ifrågasätta någonting och nu när jag försökte ha honom som medsökande som de tyckte jag skulle så kunde vi inte söka lägenhet eftersom att han är ju spärrad för enligt hans ekonomikontroll har han 0 kronor i årsinkomst, eftersom de går på året 2012. Kul! 

Jag tog bort han som medsökande nu och kan söka lägenhet igen. Nu har jag sökt alla fyror som finns bara för att de ska få extra arbete. Om de gör samma misstag igen och ger mig erbjudande så vet jag inte vad jag ska tro.. jag litar inte på dem, andra får lägenhet utan inkomst men vi som har två barn och bor i en skiten liten tvåa får inte större. Detta är fan sanslöst.

Jag var hemma hos en kompis idag och hon var arbetssökande när hon fick en trea hos Kalmarhem. Hur går det ihop? Varför är det just vi som inte får större lägenhet? Är det något speciellt med oss de inte gillar eller vad är det frågan om? Vi är skötsamma hyresgäster och har aldrig haft ett klagomål och har alltid betalat hyran i god tid, är det inte värt något alls? Nä.. nu är det mycket som måste göras. 

Jag måste kontakta hyresgästföreningen, Kalmarhems VD och så har jag pratat med tidningen som gärna vill skriva om det här. Hoppas att det kan hjälpa på något vis.

Wish me luck! Det lär behövas.

1 comment:

  1. hoppas allt kommer gå bra. bra att ni kontaktat hyresgästf och det!

    ReplyDelete