31 October, 2013

Tankar om träning!

Nu har jag inte ätit godis på en månad. Jag känner väldigt sällan något sug efter det längre och det känns så skönt! Nu kan jag inte förstå hur jag kunde trycka i mig så mycket godis som jag faktiskt har gjort. Jag har börjat äta nyttigare och nyttigare för varje dag men unnar mig ändå en kaka på jobbet ibland eller lite popcorn någon kväll och det är liksom okej.

Jag har inhandlat proteinpulver och kosttillskott för att öka fettförbränningen. 


Jag vill bygga muskler mer än jag vill gå ner i vikt. Min första tanke när jag fick chansen att gå med i utmaningen Morgonpasset var att mitt mål är att gå ner minst 10 kilo. Nu efter en månad har jag gått ner 2 kilo och jag har börjat känna att jag kanske inte når det där målet, inte på så kort tid. Utmaningen slutar 24 december. Eftersom jag mestadels kör styrka så byggs det muskler och det gör ju såklart att jag inte rasar i vikt, men det känns okej. Mitt mål har förändrats under den här månaden. Vågen är inte viktigast! Jag tar bilder varje vecka och nu när jag tittar på dem så ser jag att min kropp har förändrats väldigt mycket även att jag "bara" har gått ner 2 kilo och det gör mig så glad.Dock så ska jag inhandla ett hopprep med vikt, det hopprepet jag har nu är ett vanligt skithopprep som trasslar sig hela tiden. Jag har hittat ett skitbra träningsprogram för hopprep som jag kommer köra två dagar i veckan utöver de "vanliga" fyra passen. Jag tycker det är så himla roligt med hopprep!

Jag fick frågan idag hur jag har självdisciplin till att träna hemma, hur jag behåller motivationen och verkligen kör mina pass. 
Mitt svar blev: Jag bara gör det.

Precis så är det. Jag har fyra dagar jag ska träna och då gör jag det. Ibland flyttar jag runt träningsdagarna lite, men att skippa ett pass helt har inte ens fallit mig in, jag bara kör på även om jag känner att jag inte vill. Motivationen så här den första månaden är helt klart måttförändringarna! Idag tog jag på mig en skjorta som jag inte kunde knäppa för två månader sen, nu satt den LÖST. Sånt gör också att motivationen inte försvinner. Jag vill så gärna vara hälsosam, vältränad och känna mig fin och för varje dag så känner jag att det är dit jag är på väg! 

Om jag inte hade fått nys om Morgonpasset så hade jag nog aldrig tagit mig i kragen och börjat träna. Där peppar man varandra och den gemenskapen hjälper också till att inte tappa motivationen och drivet! Gå in och kika och se om det är något för dig! Alla är vi olika men detta är en sida som iallafall jag kommer hålla fast vid och kommer vara med i utmaning efter utmaning men målen kommer förändras, såklart.

Imorgon är det dags att ta nya mått och det är alltid lika spännande! Bilder tar min man på kvällen och väger mig gör jag på jobbet under helgen eftersom jag fortfarande inte äger en våg, haha.

Jag tänkte visa er måttförändringarna från start tills nu, vilket är en månad. Jag har tagit bort godis helt från mitt liv, lagt till tre mellanmål om dagen, utöver det äter jag precis som vanligt.

Hals: 0 cm.
Axlar:  + 3 cm.
Byst: + 3 cm.
Överarm: + 3 cm.
Handled: + 2 cm.

Hög midja: - 5 cm.
Låg midja: - 11 cm.
Höft: - 8,5 cm.
Lår: - 1 cm.
Vad: - 1 cm.
Vrist: 0 cm.

Jag är väldigt nöjd med de här resultaten och tycker det är helt galet att det kan bli så på bara en månad, det trodde jag inte när jag började! Mina "kärlekshandtag" är i stort sett helt borta och magen är sjukt mycket plattare. Jag vill inte visa er kroppsbilder förrän jag är helt nöjd, då kommer ni få se första bilden, en bild någonstans i mitten och sista bilden. Det ser jag fram emot! :)

3 comments:

  1. Du är super duktig =)

    ReplyDelete
  2. du är så jäkla grym!! det är skitbra jobbat och grattis till din framgång med träningen.

    ReplyDelete
  3. Har själv inte käkat godis eller druckit läsk i snart nu 2 år. händer ibland att det blir någon choklad. Dumpa det där pulvret. Det är dyrt och en bluff.

    ReplyDelete