20 August, 2013

Lära gå hjälm! (Svar på tal)

För längesen år 2011 skrev jag ett inlägg om dessa lära gå hjälmar, nu år 2013 har jag fått arga kommentarer på det och känner att jag vill förklara och förtydliga mig lite i det ämnet.

Inlägget hittar du HÄR. Läs gärna det först och kommentarerna där och sen fortsätt läsa här.

För det första så var det över 2 år sen jag skrev det inlägget. Jag var annorlunda då än vad jag är idag, jag skrev på ett sämre sätt och uttryckte mig fel. Idag skulle jag aldrig skriva på det sättet om jag inte är riktigt arg över något, då kan det lätt bli en hel del svärord.

MEN... det betyder inte att jag nu helt plötsligt tycker att man ska ha en lära gå hjälm på sitt barn när det lär sig gå. Nej, jag tycker fortfarande att det är fel och att den är gjord endast för att företagen vill tjäna pengar på oss föräldrar. Om barnen var tvungna att ha en lära gå hjälm när de lär sig gå tidigare än "normalt" så tror jag att BVC skulle rekommendera det, men det gör de inte, eller hur? Skillnaden mellan min åsikt då och min åsikt nu är att idag tycker jag inte att du är "efterbliven" om du använder en lära gå hjälm till ditt barn, du får jättegärna göra det utan att jag stör mig, men JAG har inte haft och kommer aldrig ha det på mina barn.

Kommentarerna jag har fått har indikerat att jag inte bryr mig om mina barn, att jag förhoppningsvis inte har barn och att jag inte förstår att när barnen börjar gå tidigt så är hjärnan inte fullt utvecklad och måste ha en lära gå hjälm för de kan inte kontrollera kroppen och ta emot sig.

Min son Viktor började gå strax innan han var 9 månader. Han trillade ibland, men slog aldrig i huvudet, utan han tog emot med händerna. När han väl trillade så fick han lite tröst av mig men inte överdrivet mycket, då visste han att det inte var så farligt och slutade gråta ganska kvickt.  Idag är han 3 år gammal och blir aldrig ledsen om han inte slår sig ORDENTLIGT, vilket jag tycker är bra. Han vet när det inte är någon fara, men kommer ändå och berättar att han slagit sig så att jag kan titta om det blivit något sår, märke etc. men han storgråter inte så fort han slår sig litegrann.

Jag tror att om man har en lära gå hjälm och barnet trillar hela tiden (alla barn trillar inte mycket som sagt, min son gjorde inte det, trots att han bara var 9 månader) sen efter två månader tar man bort hjälmen, tänk paniken som uppstår när barnet trillar och det helt plötsligt GÖR ONT! Då tror jag att barnet blir mer "känsligt" för att trilla och slå sig. Detta är min åsikt och ni får absolut tycka att jag är dum i huvudet, men det är så jag tycker och det kan jag inte ändra på.

Ni kanske undrar varför jag inte tar bort mitt gamla inlägg om jag nu inte är sån som person idag och inte skulle skriva på det viset, men nej varför ska jag ta bort ett inlägg som påminner mig om att det var sån jag var då, men vilken tur att jag inte är det idag? 

Tack för mig och kommentera gärna, men elaka kommentarer är jag less på så om du tänker skriva något elakt bara för jag har en egen åsikt som kanske inte är samma som din, så behåll det för dig själv.

4 comments:

  1. bra skrivet i inlägget :) folk ska alltid vara så negativa till alla som inte tycker som dom...

    tack :) tavlan är ännu finare i verkligheten :) bästa minnet ever och extra speciellt då det är alex födelsedagspresent och kortet är just från hans födelsedag :)

    kramar

    ReplyDelete
  2. "Tack för mig och kommentera gärna, men elaka kommentarer är jag less på så om du tänker skriva något elakt bara för jag har en egen åsikt som kanske inte är samma som din, så behåll det för dig själv. "

    - nej men att du kallar oss mammor som haft läragåhjälm på våra barn, för "efterblivna på riktigt" är helt okej? :P

    ReplyDelete
  3. Hej fina!

    Nu är tävlingen i samarbete med Bland änglar och prinsessor avslutad och en vinnare är presenterad. Kom in och se om du blev den lyckliga vinnaren :)

    ReplyDelete
  4. Fast bvc rekommenderar faktiskt hjälmar i vissa fall..
    Mina föräldrar fick hyra en hjälm till mig på bvcs rekommendationer, dock var det 27år sedan..

    Även våran bvc rekommenderade oss att köpa en till dottern :) hon har inte börjat gå ännu men stälker sig upp och försöker krypa, dock hänger inte armarna med riktigt så hon faller handstupa många gånger om dagen..

    Jag har varit inne på ditt spår tidigare att jag aldrig skulle sätta en sådan hjälm på mitt barn men nu har jag fått tänka om..

    Gammalt inlägg jag vet men hittade detta av en slump nu när jag googlade om dessa hjälmar

    Ha en fin dag

    ReplyDelete