14 April, 2015

Hej, mina vänner!

För visst är det så att de som följer och kommenterar i ens blogg och på instagram blir lite som vänner även att man aldrig träffat dem? Jag känner det så iallafall.

Ja, det var inte igår som jag lyckades få lite tid över (och ork för den delen) att sätta mig och skriva ett mer personligt inlägg än tips och dylikt. 


Livet och tiden springer på och jag hinner knappt med som vanligt. Vår vackra Vera fyllde igår 2 år.
TVÅ ÅR! Det känns som att det var nyss vi kom hem med henne från BB och jag förstår inte hur hon kunnat bli så stor, så snabbt. Lilla hjärtat!

Te-servisen Vera leker med på bilden fick hon i födelsedagspresent och den är inhandlad hos Rekolek :)

Jag har fullt sjå med mina studier, har haft två kurser samtidigt nu ett tag och en vecka hade jag tre skrivuppgifter, en examinationsuppgift och ett slutprov. Helt galet! Nu har jag bara en kurs igen och stressen har lagt sig lite. Hade en lugn natt på jobbet för ett tag sen och då kunde jag läsa ikapp allt jag var efter med, så skönt! Så nu har jag påbörjat min andra skrivuppgift som är jättestor. Nu är det psykiatri 2 jag läser och snart börjar min praktik på psyk här i Kalmar, spännande. Samtidigt så flyttar vi till större såklart, alltid måste det vara kaos och stress i vårt liv, vi har inte ens börjat packa än! Sen iallafall har jag bara kost och hälsa kvar och sen är jag klar undersköterska med inriktning psykiatri. Sen tänkte jag väl vila några veckor eller så från studier och sen läsa lite fristående kurser men på halvtid för att slippa denna stressen och då blir det kurser jag vill läsa för att lära mig mer, tycker det är roligt och alltid bra att ha lite extra kurser i bagaget när man söker jobb tror jag. :)

Jag försöker få ihop vardagen så gott det går, nu är det riktigt dåligt med jobb då det är enorma neddragningar inom äldrevården i Kalmar nu, hemskt är vad det är. De gamla drabbas mer än någon kan ana och det gör mig så ledsen. De som har hand om budgeten vet verkligen ingenting om hur det ser ut på äldreboendena, de tror att de som arbetar där är magiska älvor eller något som ska hinna med orimligt mycket sysslor utan att de gamla ska bli drabbade, man får ångest bara av att tänka på det. Önskar de kunde jobba en dag/kväll/natt för att förstå hur det faktiskt blivit när de dragit ner så mycket på personal. 

Nu ska jag hämta Vera på dagis strax och sen kommer Emma en sväng med presenter till henne, roligt! :)

Jag hoppas hinna skriva ett längre inlägg ikväll, då jag har så mycket mer att berätta! 

Ha det bra så länge!


2 comments:

  1. Hoppas studierna går bra och att flytten inte tillför alldeles för mycket stress för er! Underbart att flytta till större och om några månader blir vi kanske "grannar" haha ;-)

    Angående neddragningar så förstår jag verkligen inte hur folket tänker. Nu ska jag själv på praktik på ett äldreboende som, hör och häpna, har gått plus med två miljoner förra året trots inga större neddragningar på personalen :o Återkommer när jag fått veta mer och lärt mig mera om deras metod - perfekt för mig som blivande vårdadministratör som ska faktiskt kunna sitta med budgetfrågor och schemaläggningar :)

    Ha en fin helg!

    ReplyDelete
  2. Ååh, stora tjejen! Grattis till henne :)

    ReplyDelete