20 May, 2014

Borttappade skor!

Idag när jag hämtade Viktor på dagis så hade han slarvat bort sina skor? Personalen hade letat överallt och inte hittat dem. Hur lyckades han med detta? Om nu inte något annat barn fått med sig dem hem. Hmm hmm, som tur väl var så var detta ett par gympaskor som jag hade köpt på Deichmann för fyrtio kronor, men ändå. Det var de bästa skorna han har! :( Denna händelse gör mig mer säker på att grabben har en diagnos, möjligtvis ADHD då alla "symptomen" stämmer in, min lillebror har ADHD och jag minns när han var liten hur ofta han slarvade bort både jackor och skor på dagis. Detta var typ den enda grejen som jag tyckte INTE stämde in på Viktor, men nu så.. nu står vi här med borttappade skor.

Tidigare idag när vi väntade på bussen på stationen mot Viktors dagis så började han droppa ut vatten överallt från en sån där sportflaska vi hade med oss. Sen när jag frågade varför han gjorde så då fick jag till svar att han hade gjort så för att myrorna som fanns där skulle kunna bada lite och simma också. Omtänksamt va? Haha, han är för go alltså.


Nu ikväll så har jag suttit och gjort min examinationsuppgift som man hade fyra timmar på sig att göra. Det tog en timme för mig och jag känner mig inte alls nöjd med mängden text men det gick verkligen inte hitta något mer att lägga in, tittade både i boken och på nätet flera gånger. Får hoppas att det blir godkänt. Skrivuppgift 3 som är den sista skrivuppgiften i denna kursen (Vård- och omsorgsarbete 1 för er som missat) har jag inte fått rättad än och skrivuppgift 2 fick jag C på som motsvarar ett VG tror jag? På delprov 2 fick jag 16,5 poäng av 21, inte helt nöjd eftersom det bara var slarvfel men det får gå. Imorgon är det slutprov sen är det bara APL-uppgifter kvar och då får jag utgå från mitt gamla jobb eftersom det var den tiden som gjorde att praktiken validerades bort från kursen. Sen är jag färdig med denna kursen, vad fort tiden har gått! Ska till Kunskapsnavet på möte den 27:e och bestämma vilken nästa kurs ska bli. Blir nog vård och omsorg vid demenssjukdomar tror jag då min vän Lindha har den kursboken som jag kan låna.

Imorgon blev det att jag fick jobb 15.00-22.00 så Viktors farmor får hämta honom på dagis och vara där lite och Krzysztof får hämta Vera på dagis. Det är en avdelning jag inte varit på innan som jag ska arbeta på imorgon som heter Tulpanen, åtta nya boenden att träffa och lära mig om, spännande! Sen är det bara en avdelning på Trädgården som jag inte varit på som heter Rosen och sen Gullvivan ska jag vara på i sommar. Tycker avdelningarna har så mysiga namn och stället känns verkligen som en fin trädgård med skitstora balkonger och så. Härlig arbetsmiljö där man trivs och mår bra!

Lite bilder på barnen får ni. Fasen vad de har blivit stora. Som jag älskar dem, mina trollungar!
Älskar den här bildserien. Hon är alltid så förvånad när hon kastar iväg tallriken eller glaset eller något och tittar länge efter den och om vi inte tar upp den åt henne så blir hon jättearg!

Jaaaa.. så mycket mer har jag inte att berätta just nu. Försöker komma igång lite med bloggen igen som ni kanske märker, eftersom jag ändå sitter vid datorn varje kväll nu och pluggar så tänkte jag försöka att alltid slänga in åtminstone ett inlägg här även om det inte blir ett långt. Någon tävling måste jag ju såklart ordna med! :)
Hoppas ni haft en bra dag alla fina! God natt!

2 comments:

  1. såå söta ungar alltså! Längtar tills de inte tycker det är roligt att kasta iväg tallriken med mat.. hahaha ;).

    ReplyDelete
  2. För man tappar bort sina skor så behöver man väll inte ha en diagnos? oj va många som skulle ha en diagnos då:P

    ReplyDelete