20 January, 2014

Vecka 4 - Djur

Bloggutmaning365 är skapad av Liie, kika in där och vad med du också! :)

                                           020. Har du klappat ett vilt djur?

Nu är det vecka 4 och veckans tema är djur. Först ut är frågan ovan och jag måste nog svara nej på det. 

Fast egentligen tycker jag nog att jag borde kunde räkna min tokiga iller Elvira jag hade för många år sen som vild, haha. Letade upp lite bilder på henne och som jag saknar henne. Goa, underbara, tokiga iller.

021. Vad är det roligaste du sett ett djur göra?

Hmm.. Min iller jag hade som jag skrev om i gårdagens inlägg hade massa roliga saker för sig men en gång var det bästa, det var när min lillebror var hos mig och gick ut i köket och där var Elvira och hon blev så rädd så hon stötte ifrån sig ett människoliknande tjut (lät som en liten tjej ungefär) och hoppade rakt upp i luften säkert en meter utan att överdriva med alla tassar rakt ut. Så jävla kul. Ännu roligare var att min lillebror också skrek för han blev ju rädd också när hon gjorde så, haha!

Det är nog det roligaste jag sett ett djur göra som jag kan komma på nu. Mina katter, både de vi har nu och de jag har haft tidigare i mitt liv, har alltid haft konstiga egenskaper och personlighet men det är en annan historia. :)022. Finns det något djur du kan ha ihjäl utan att må dåligt efteråt?

Svaret på den här frågan är ja. Tror att det är det för de flesta? Finns det ens någon som inte har haft ihjäl en mygga, fluga, geting eller spindel? Jag tror iallafall inte det. Något jag avskyr så är det småkryp. Visst jag skulle inte gå ut och slå ihjäl dem för skojs skull såklart, men är de inne i lägenheten så gör jag det.  Inte flugor kanske om det inte är en sån där stor äcklig spyfluga men spindlar, getingar, mygg och myror.

Getingar är jag dessutom livrädd för, efter att jag bodde i Alsjöholm och mitt rum invaderades av getingar från vinden där det var ett bo (det största den sommaren enligt antizimex) så har jag blivit ännu mer rädd. Tänk att vakna upp i ditt rum och det är mellan 30-50 getingar i ditt rum, panik känsla. Sen att behöva springa in igen för att hämta kläder. Hemskt!023. Om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du ha som husdjur?

Åh, vilken svår fråga. Jag vet faktiskt inte. Skulle nog inte vilja ha något mer husdjur, det är så mycket ansvar och skötsel man ska hinna med.  

Möjligtvis en vit iller, de är så himla fina. Det tråkiga med illrar är att de inte går att få rumsrena till 100 procent. Annars kanske en landsköldpadda, har alltid velat ha det, men det är väldigt mycket jobb med det.

Kanske skaffar båda dessa djur när barnen är stora och flyttat ut sen! ;)


024. Länka ditt favoritdjurklipp på youtube

Jag förstår inte riktigt hur man lägger in video här på blogspot när det är från youtube och inte en egen så jag länkar bara: Kråkjävel

Egentligen är det ju inte djuret i den här som är roligt men det är iallafall ett djur med i den. Det är nog bara jag, min storebror och lillasyster i hela världen som tycker den är rolig, men ändå. Haha..familjehumor?


025. Hiss och diss - Husdjur

Just nu har vi ju två katter men tidigare har jag haft hund och iller så de kommer också hamna i listan, lite så att jag ser varför jag inte skaffar det igen, just nu iallafall.

HISS

- De gillar oftast att gosa och ligga i ens knä.
- Man är aldrig ensam hemma, alla husdjur är ett sällskap.
- Du får alltid tröst när du är ledsen, gäller mest hund tycker jag.
- Alla husdjur har små egenskaper som inget annat djur har och det är så roligt att se.
- De blir en del av din familj.
- De jagar och äter upp flygor och äckliga småkryp hemma.
- De värmer en när det är kallt.

DISS

- Man måste rensa kattlådan varje dag när man har katter.
- Om de blir sjuka så kostar det en förmögenhet. (även när man har försäkring, tycker självrisken är för hög och vet ni att bara den ena kattens försäkring kostar mer än min egen livförsäkring?)
- Man måste gå ut flera gånger om dagen fast man inte orkar när man har hund.
- Man måste vara beredd på att det kan ligga bajs i alla hörn när man har en iller.
- De förstör saker, vet inte hur många glas och sånt jag har fått slänga i mina dagar.
- Man kan aldrig ha svarta kläder för det blir fullt med hår direkt.

Jaaaa, det var väl det. Det är så mycket kärlek med att ha husdjur och det som är negativt kan man leva med utan problem. ;)026. 5 djur som du tycker ser roliga ut

1. Surrikat, tycker de ser så himla fräna ut när de står som en människa.


2. Sengångare, alltså seriöst hur roliga ser dem inte ut?

3. Mops, kan inte sluta skratta när jag ser en sån här, det är faktiskt en sån hund vi vill ha i framtiden, det står mellan en sån eller en fransk bulldog. 4. Hyena, tycker de ser ut som en blandning mellan hund och nallebjörn typ.5. Skäggagam, ser så roliga ut med sitt "skägg" och speciellt när de räcker ut tungan (vi hade såna när jag var yngre) eller blåser upp sig!Då var djurveckan slut och tycker det var ett roligt ämne!!


No comments:

Post a Comment