24 March, 2011

Lära gå hjälm??

Haha såg på tradera en "Lära gå-hjälm" som man ska ha på barnet när den börjar gå! Alltså seriöst dom som köper en sån är ju efterblivna på riktigt. Hur fan ska barnet lära sig att om det trillar så slår det sig???? Herregud, det tillverkas så sjuka grejer nu, allt för att det ska tjänas pengar... Stackars dom barnen när hjälmen inte råkar va på och dom tror att dom kan slänga sig bakåt för dom är vana att det inte känns. Jisses....om man tror att barnen ska lära sig nått på att ha en sån, så ska man ju inte skaffa barn från början.

Nu ska jag sova och försöka att inte stressa inför allt som ska göras imorgon!



Hej svejs

9 comments:

  1. barnen lär ju si att de inte gör ont med dom. jag va inne på en sån men ångrade mig jävligt snabbt. fattar ointevarför folk köper såna jävla muppar

    ReplyDelete
  2. Dom är bra för barn med blödarsjukan men alla andra barn... neee

    ReplyDelete
  3. Anonymous19:46

    Vi har haft lära-gå hjälm på våra tvillingar eftersom våra var 8 månader när de började gå. Eftersom de var så små så var inte kroppen "programmerad" ännu för att ta emot sig. Hjälmen hjälpte dem jätte mycket. När de sedan var runt 9-10 månader åkte hjälmen av och de fick ramla och slå sig också.

    De används inte för att man vill behandla sina barn som porslinsdockor utan för att det verkligen behövs.

    Men om jag är en JÄVLA MUPP bara för att jag bryr mig om mina barn så får jag vara det.

    Och jag är en JÄVLIGT STOLT JÄVLA MUPP

    (har ingen egen blogg så jag kan tyvärr inte länka dit för svar)

    /Lisett

    ReplyDelete
    Replies
    1. Om folk kunde fatta fullt ut innebörden med hjälmarna, tror dom verkligen att man sättter på barnen dem och låter dem ha på sig dom jämnt... Snälla ! Det ä en bra produkt på många sätt. barn ramlar och gör illa sig jämt, det kan man ej rädda dem från men som tex. min dotter som är 10.6mån gammal, liten kroppslig, född för tidigt, som ä ostadig på benen - det skulle passa henne bra fram tills hon blir stadigare. Inget fel alls med hjälm då & då när d verkligen behövs. Har även en 2 åring hemma som ä i trotsens första stadium & hon älskar att klappa hårt & knuffas då hon blir avundsjuk...vad kan ej vara bättre då tills dom kan kriga jämnställt framöver... Håller med dig fullt ut, bra skrivet & även den som skrev under mig. Hur kan man tro att man på ett friskt barn ska ha på dem jämnt....Idiot som skrev d första inlägget här, kan ej va gammal...kanske ett barn själv... Med vänlig hälsning / skit irriterad 2 barns mor

      Delete
    2. Rekommenderar dig att läsa detta inlägget: http://emssan.blogspot.se/2013/08/lara-ga-hjalm-svar-pa-tal.html

      Och nej, jag är inte ett barn själv, har 2 barn själv. Lära gå hjälmen jag såg på Tradera stod det dessutom uttryckligen på att den var till för alla barn som precis lär sig att gå, håller med att om du känner att du verkligen tycker att det behövs så varsågod och ha det, men jag själv skulle aldrig ha det på mina barn bara. Läs det "nya" inlägget med.

      Delete
  4. Anonymous11:36

    SERIÖST?! vad förbannad jag blir när jag läser det en del skriver speciellt DU som startade det. Om du har barn så VET du att dom kan vara vääldigt vilda och man hinner inte med ibland! det går på EN sekund så är olyckan framme!! och SPECIELLT när dom är små så har dom inte alls utvecklats än och då är huvudet VÄLDIGT känsligt! då är det väl jättebra om det finns ett skydd som gör att det dämpar om dom ramlar?! istället för att dom ska föras till sjukhus med ambulans? för det kan vara livshotande om dom slår i huvudet! det handlar inte om att man är en MUPP?! förlåt men jag blir så upprörd!! Så tex då ska barn som inte kan simma än ha puffar då heller eller? för dom ska ju lära sig ?! Eller inte ha hjälm när dom cyklar?

    nej usch och fy vad jag blir sne...TÄNK lite..// ARG mamma

    ReplyDelete
  5. Anonymous09:17

    Jag har en dotter som är snart 7 månader hon har precis börjat krypa och dagligen är det tårar för att hon slår i huvudet. Som mamma vill man inte att de ska ramla och slå sig så att det blir hjärnskador av det.
    Och du har förhoppningsvis inte egna barn,för då hade du vetat att barnets hjärna inte är fullt utvecklad när de börjar röra på sig så tidigt. Jag är beredd på att hon kommer att gå när hon är 8-9månader och ett så litet barn har då inte koll på kroppen eftersom att hjärnan inte är fullt utvecklad så då är en lära gå hjälm en väldigt bra sak.
    Sen när hon väl är så pass stor så det har koll då självklart åker den av så hon får slå sig lite.
    Ta reda på fakta innan du skriver nästa gång, för du verkar inte veta vad dessa hjälmar är till för...

    ReplyDelete
  6. Anonymous04:01

    dom far ju fortfarande ont bara lite mindre ont jag hoppas du inte har nagra barn

    ReplyDelete
  7. Anonymous11:02

    Sätt aldrig på dig säkerhetsbälte i bilen heller din mupp! Stackars dina barn att ha dig som mamma!

    ReplyDelete