04 July, 2015

När lugnet råder..

...blir det snart storm.
När man jobbar natt på äldreboenden så brukar det vara så. Det är lugnt och när man minst anar så larmar det hos fem personer samtidigt! Detta arbete kan nog bäst liknas vid ett långt pass av löpning i intervaller. Yep! När jag har jobbat tre nätter på raken så är mina ben inte sig själva på en dag eller två, jag skojar inte. Jag klagar inte dock, motion med lön är ju inte helt fel.. men att konstant ta trapporna istället för hissen fick jag ge upp redan efter första veckan, haha. Detta är mitt sommarvikariat på Oxhagshemmet och det funkar bra än så länge, börjar vänja mig vid fler nätter på raken än vad jag brukar ha i vanliga fall och nu har jag inte ens en sån där "jag är så trött så jag ramlar ihop och somnar när som helst" period under nattens gång.

Jag har sökt ett jobb som personlig assistent också som ska tillsättas i augusti, hade varit så roligt att fylla ut mina timmar med något annat jobb, jag älskar variation och det är nog därför jag trivs ypperligt med att vara timanställd i bemanningen, hoppa runt på olika boenden är min grej helt enkelt. 

Här har man en halvtimmes rast på natten vilket är onödigt men skönt på samma gång. Så här roar jag mig på mina raster:


Hoppas ni har det bra i sommarvärmen! :-)  Själv älskar jag värmen och det grämer mig lite att behöva sova bort dagarna när jag jobbat natt. 

No comments:

Post a Comment