10 May, 2014

Allt det där nya som tar upp min tid.

Jag har inte varit så aktiv i bloggen på ja.. sen Vera föddes i stort sett. Jag försöker så gott jag kan att uppdatera men tiden räcker inte till, jag vill skriva så mycket mer än jag hinner. Jag har tjatat om detta många gånger förut så tänker inte gå in närmre på det utan jag kommer ta upp VAD det är som tar upp all min tid och allt jag inte har hunnit berätta för er läsare på sista tiden.

För det första så har jag fått nytt arbete. Eller ja, det började med att jag fick erbjudande om ett sommarvikariat inom kommunen som startar i juni vilket gjorde att det inte blev glada miner på mitt förra jobb och jag fick inga jobbtider alls där när jag berättade att jag hade tackat ja till det trots att jag sade att jag självklart kunde jobba fram tills dess och kanske även ställa upp mina lediga dagar i sommar då mitt vikariat är på 75%, men det dög tydligen inte för jag fick höra av kollegor att det sades att jag inte jobbade där längre för att jag har ett nytt jobb, trots det jag hade sagt. Konstigt nog fick jag hem nya papper av chefen där som jag skulle skicka in till skolan (mer om det strax) för att validera bort praktik där det står att jag fortfarande är anställd. Varför ska de ha mig anställd där när jag inte får arbeta där? Borde de inte avskeda mig då? Känns konstigt att de ska ha folk anställda som inte arbetar där, men men jag vet inte hur det fungerar och jag bryr mig inte heller just nu.. Jag har skrivit upp mig att jag kan jobba men det rings in andra även om det bara är jag som skrivit att jag kan, för människan som är personalansvarig har tagit det personligt på något vis att jag inte ska jobba där i sommar, hon är sur helt enkelt och jag tycker det är helt sjukt att hon får bete sig på det här viset. Känner mig kränkt och jävligt besviken, för så mycket som jag ställt upp på detta jobb och arbetat när jag egentligen inte kunnat/orkat, när maken min (som då "bara" var sambo) låg på hjärtintensiven en sommar så jobbade jag och fick inte ens vara ledig när han var som sämst osv. Då trodde jag faktiskt att jag skulle få lite tillbaka, åtminstone lite tacksamhet för att jag inte som andra innan mig bara slutat utan varsel, jag berättade FYRA MÅNADER innan...och seriöst, hur orkar man skaffa sig själv mer jobb bara för att man är sur på någon? I ett sånt jobb ska man väl tänka på de boende i första hand inte ens egna känslor/åsikter mot personal? Nä, jag förstår inte det här.. men jaja, helt plötsligt blev det väldigt mycket mindre pengar för oss, så jag ringde nya chefen i kommunen och förklarade situationen och frågade om jag kunde få börja jobba tidigare på något sätt och det gick att ordna så att jag nu är timanställd i deras vikariepool på just Trädgården som demensboendet heter där jag ska arbeta i sommar, det är fyra våningar/avdelningar och jag har hoppat in och jobbat nu sen i början på april på två av dem varav den ena ska jag vara på i sommar. Jag gillar mitt nya jobb, men mycket är annorlunda.. det mesta till väldigt mycket bättre, så jag är glad att jag tackade ja till detta arbete. Får även lite högre lön, vilket känns bra såklart.

Den andra delen som tar upp min tid är studier. Javisst, ni läste rätt. Jag studerar nu till undersköterska på distans på 100% studietakt. Än så länge så går det bra, sen får vi se i sommar om jag måste minska till 50% när jag arbetar för att hinna med, men jag tror faktiskt inte det. Jag har läshuvud, när jag läser något så fastnar det lätt och jag behöver sällan läsa om ett kapitel flera gånger. När jag är färdig undersköterska har jag planer på att studera till specialistundersköterska inom operation, anestesi eller intensivvård, det hade varit sjukt spännande att arbeta med. Det finns också andra specialistområden jag skulle vilja studera till som specialistundersköterska inom demens, specialistundersköterska barn osv. När jag tittar runt på nätet på utbildningar så blir jag galen för jag vill bli allt! Blev väldigt sugen på att utbilda mig till barnterapeut också. Jag tycker det för just mig är bättre att köra på att studera till specialistundersköterska inom flera områden för att kunna välja vad jag vill arbeta med, sjuksköterska är något jag inte skulle vilja bli, det är för mycket ansvar för mig, jag menar jag har lite ångest redan nu för att jag ska vara kontaktperson åt en boende i sommar, bara det ansvaret gör mig nervös. Iallafall så tar studierna upp en hel del av min tid!

Resten av tiden så har jag barnen, möten hit och dit, utbildningar inför sommarvikariatet, laga mat vareviga dag och hålla det städat hemma, tvätta och ja alla de där vardagssysslorna ni vet. Tiden som finns kvar är min sovtid.. vilket just nu bara blir mellan 4-6 timmar per natt och så vaknar Vera 1-3 gånger per natt också.. så det är tufft, men det är också otroligt roligt både att arbeta och att studera, jag älskar det!! Jag trivs och mår bra.. ibland hinner jag faktiskt klämma in att umgås med vänner också, såklart! :)

Min telefon har blivit knäpp, det går inte ringa till mig och den laddar inte ibland så jag köpte en billig Sony Xperia X8 på tradera men den blir jag knäpp på istället, går inte ha de appar jag behöver, snacka om att man blivit bortskämd med att ha ALLT i telefonen så nu har jag HTC:n när jag vet att det inte kommer viktiga samtal och Xperian när jag är i behov av att vara tillgänglig via samtal för sms funkar på HTC:n. Som tur väl är så är det snart dags att förnya mitt abonnemang (nu i slutet på maj) och då får jag välja en ny telefon. Jag funderar på att köra på Nokia Lumia som jag faktiskt ville ha från början, men vi får se vad det blir. Slänger in en bild på mig från Xperian, världens sämsta kamera, haha. Och ja.. jag är tjock men mår för bra för att bry mig om att träna och inte äta godis och dricka läsk nu, det får bli när jag har mer tid som jag tar tag i det igen.

 
Barnen då.. hur mycket har jag inte missat att berätta för er om dem på sistone? Det får jag nog försöka hinna göra ett inlägg om imorgon, Vera har ju hunnit fylla 1 år och börjat på dagis och ja.. massor! Älskade ungar, vad vore livet utan dem? Nu måste jag ta en dusch och sen fundera ut hur jag ska avsluta min andra skrivuppgift i Vård och omsorgsarbete 1, det är också något jag får ta imorgon. Som vanligt. "Jag tar det imorgon" är en stående mening i mitt liv. Den första skrivuppgiften fick jag ett D på och Delprov 1 fick jag 15 av 16 rätt på. Det nya betygssystemet tycker jag är hur krångligt som helst men D är godkänt iallafall eller ja lite över godkänt men inte tillräckligt för väl godkänt, typ som ett G+ skulle jag tro.

Hoppas ni har det bra mina fina läsare! Godnatt.

2 comments:

 1. du är inte alls tjock! och jag förstår verkligen att tiden inte räcker till för dig. jag har svårt att förstå de som jobbar och har fler barn, hur hinner de med ens tvätt?! haha!

  roligt du trivs på det nya jobbet iaf =))

  Kramis

  ReplyDelete
 2. Förstår att du har fullt upp och att det klart är frustrerande när tiden inte räcker till bloggen. Men när du har kommit tillrätta med jobb och allt (helt galet vad arbetsgivare kan bete sig!) så får du kanske in nån bättre rutin på det hela. Lycka till med sommarens jobb!

  Kram

  ReplyDelete