07 February, 2013

Paprika- och köttfärsgratäng.


Detta var vår middag igår och det var riktigt gott. Tycker det är så roligt att testa nya recept så ofta jag bara hinner och kan. :)

Här har ni receptet:

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olja
500 gram köttfärs
1 förpackning krossade tomater
2 msk spiskummin (det skippade jag, hade i oregano istället)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 dl riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs löken i oljan, tillsätt färsen och låt fräsa tills den börjar få färg.
Häll över tomatkross, smaka av med kryddorna och låt puttra cirka 10 minuter.
Häll köttfärsröran i en ugnssäker form.
Skölj, kärna ur och skär paprikorna i strimlor och lägg ovanpå röran. (Jag gjorde mindre bitar och strödde över istället, gillar inte stora paprikabitar i ugn)
Strö över osten.

Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter, servera med ris och sallad. :)

1 comment:

  1. det låter jättegott! jag älskar paprika men Jonas avskyr det, så det använder jag inte i mat. himla synd xD

    ReplyDelete