19 February, 2014

Vera 10 månader.

Vera har hunnit bli 10 månader, det är inte klokt vad tiden går fort. Jag missade att skriva när hon var 9 månader men det var inte så mycket som hade hänt i hennes utveckling då faktiskt utan det är mellan 9 till 10 månader som det verkligen har hänt grejer.

Vera har nu 8 tänder vad jag vet. Jag får sällan känna efter, hon blir så arg då.. haha. Det går inte ens när hon sover. Hon har varit väldigt gnällig nu en period så kanske är det fler på gång, men hon är förkyld nu också så kan vara därför. Hon är 77 cm lång, hon har alltså växt 0,5 cm I VECKAN sen hon var 8 månader. Hon väger lite över 10 kg. Hon följer sin kurva bra och ligger långt över medel på längden, som hon har gjort sen hon föddes. Vår fina tjej, som hon växer!

Veras framsteg:

- Hon har sovit hela nätterna i tre nätter nu, hoppas det håller i sig.
- Hon äter mycket "riktig" mat och vägrar äta barnmat på burk, bara youghurt och fruktpuré som går bra någon gång ibland.
- Hon kan ställa sig upp själv och hon kan gå!!!!! Hon går fler och fler steg för varje dag som går nu.
- Hon kan öppna lådor och skåp, det suger. Måste fixa såna där barnlås.
- Hon kan säga sitt namn. Ofta så upprepar hon när någon säger Vera till henne. Det låter Vea men ändå. 
- Hon är kittlig och älskar när man busar med henne och "jagar" henne.

Kommer inte på något mer just nu. Hon är så rolig och söt den här ungen så jag storknar.. hon kan alltid få en att le även om man är på dåligt humör. KÄRLEK.

Här kommer en hel massa bilder som jag inte visat. Nu ska jag äntligen SOVA!


2 comments:

  1. hon är ju såå söt! vad duktig hon är =)). det där med lådor och dörrar känns igen.. haha vi har fått stänga dörren till sovrummet, köket och badrummet för hon drar ut allting i de rummen annars.. sååå roligt är det inte att städa hehe

    ReplyDelete
  2. Vilken duktig tjej!

    Och här finns en till som vägrar barnmat. Från den ena dagen till den andra, haha. Men lite skönt också. Minns grabbarna ville ju bara ha barnmat och inte av vår mat ;)

    ReplyDelete